Wednesday 7 November 2018

Berenars Solidaris

Enguany, tornem a organitzar els Berenars Solidaris a favor de Mans Unides. 

Durant aquests últims 3 anys hem recaptat 10.363€ per Mans Unides entre la Pantomine i els Berenars Solidaris! Gràcies a tots els que heu fet aquesta suma possible!

El projecte d'aquest any (2018) està centrat en "La lluita contra el analfabetisme amb la millora de les instal·lacions educatives". El projecte de la delegació del Vallès Oriental en concret es desenvoluparà en Imerinafocoany, un barri del perifèric de Antananarivo, capital de Madagascar. 

Situació actual: Aquest barri marginal creix d'una manera alarmant (16% cada any) por el èxode rural dels camperols i pastors de tot el país, que malviuen amb uns 3.000 Ar/dia (0,9 Euros). Por aquest motiu, les escoles i els serveis bàsics són insuficients. Els que acaben d'arribar tenen moltes dificultats per aconseguir una escola i poder continuar els estudis. La escola parroquial de Sant Joan Bautista de La Salle fa 142 anys que imparteix la ensenyança en la zona, però les instal·lacions són molt antigues i estan molt deteriorades. Un dels edificis, on hi ha uns 400 alumnes, presenta un alt risc d'esfondrament.

Els objectius: El objectiu general es lluitar contra el analfabetisme. Objectius específics són: Enderrocar aquest edifici perillós i construir un nou que permeti acollir als 400 nens i nenes amb condicions de seguretat i el equipament adequat. Les families que no van poder accedir a l'escola per falta d'espai, aviat podran escolaritzar als seus fills.

Els costos ascendeixen a 57.793 €, xifra que recaptarà Mans Unides – Vallès Oriental amb acciones com les de Cambridge School, i esta previst que el projecte es dugui a terme en 1 any.


No comments:

Post a Comment